maandag, maart 15, 2010

Inbouwspots plaatsen

Lampen op zwakstroom (12 V), ontwikkelen veel minder warmte en u kunt ze prima in verlaagde plafonds inwerken. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is om de spots te plaatsen. De warmte die zich ontwikkeld moet voldoende kunnen verdwijnen. Zo niet kunnen spots uitvallen doordat ze oververhit raken. Leef ook de minimale afstand na tussen de spots en het te verlichten oppervlak. Let er ook op de stroomsterkte van de transformator niet te overschrijden door te veel lampen en/of lampen van een te hoog wattage aan te sluiten.


Materialen
  • decoupeerzaag
  • mes
  • schroevendraaier
  • klokzaag
  • boormachine
  • kroonsteentjes
1.Maak ronde uitsparingen met een klokzaag die u op een boormachine monteert (of eventueel met een decoupeerzaag met een smal zaagblad als u niet over de gepaste diameter van klokzaag beschikt. De diameter van de uitsparingen moet het mogelijk maken om de lampen vast te klemmen.

 2. Halogeenspots worden veelal parallel geschakeld. Dit betekent dat de stroomkabel toekomt bij de eerste spot (met een blauwe en een zwarte kabel) en vandaar vertrekt naar de volgende en zo verder. Vergeet niet de stroom uit te zetten alvorens aan dit soort werkjes te beginnen. De eigenlijke verbindingen maakt u met behulp van een kroonsteentje.

3. Nadat u alle spots hebt aangesloten, steekt u ze met de veren in de ronde
uitsparingen. Op die manier klemmen ze zichzelf vast.

BRON: WWW.TEST-AANKOOP.BE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten