maandag, september 07, 2009

Aanmelden bij de zoekmachines GOOGLE, YAHOO, MSN (BING)

Een zoekmachine is een hulpmiddel ontworpen om te zoeken naar informatie op het World Wide Web (WWW).  De zoekresultaten worden meestal gepresenteerd in een lijst en worden gewoonlijk hits.  De informatie kan bestaan uit webpagina's, afbeeldingen, informatie en andere soorten bestanden.  Sommige zoekmachines stellen ook gegevens beschikbaar in databases of open directories. In tegenstelling tot Web directories, die onderhouden worden door menselijke redacteurs. Zoekmachines werken dmv algoritmisch of door een mengsel van algoritmische en menselijke inbreng. De grootste zoekmachines zijn Google, Yahoo en MSN (Bing).

De belangrijskste zoekmachines
Er zijn op dit moment nog steeds 3 belangrijke zoekmachines en dat zijn Google, MSN en Yahoo met Google op de eerste plaats. Velen onder ons richten zich enkel en alleen tot Google. Toch is het niet onbelangrijk om u eveneens aan te melden bij Yahoo en MSN (Bing). Uiteindelijk is het aantal bezoekers dat telt.

Google zoekmachine

Je kan je site aanmelden via onderstaande link en is zeer eenvoudig: http://www.google.nl/addurl/?hl=nl&continue=/addurl.

Google is een zoekmachine van Google Inc. voor documenten op het World Wide Web. Deze zoekmachine werd gelanceerd in 1998 door twee promovendi aan de Stanford-universiteit met name Larry Page en Sergey Brin. Beiden hadden twee jaar hard gewerkt aan een geavanceerde methode voor het vinden van informatie op internet.  Gebruikers waren tevreden over de zoekresultaten, en over de presentatie ervan. De naam is een variant van het woord "googol". Googol is de aanduiding voor een 1 met honderd nullen (10100).  Al snel werd Google 's werelds populairste zoekmachine. Inmiddels zijn er Google-versies in verschillende talen waaronder sinds 2003 ook Nederlands. De basis van de Google zoekmachine is een algoritme met de naam PageRank. Het komt er op neer dat de waarde van een pagina wordt bepaald door het aantal keren er vanaf die pagina gelinkt wordt. Elke verwijzing of link zorgt voor een extra punt in Google PageRank. Maar dat is niet alles. Google analyseert ook de pagina die de stem uitbrengt. Je hebt dus unieke bezoekers nodig voor een goede PageRanking (Bron, Wikipedia).

Yahoo zoekmachine
Voor het aanmelden van je Site bij Yahoo dien je op onderstaande link te klikken: http://siteexplorer.search.yahoo.com/submit.

Yahoo! Inc. is een bekend Amerikaans bedrijf, dat onder andere bekend is van hun portaalsite en de zoekmachine. De e-maildienst Yahoo! Mail behoort met Hotmail tot de marktleiders op het gebied van gratis aanbieders. Yahoo! werd in januari 1994 opgericht door de Stanford-studenten David Filo en Jerry Yang. In maart 1995 werd het formeel opgericht als een bedrijf. Yahoo! is een acroniem voor Yet Another Hierarchical Officious Oracle en een verwijzing naar een figuur uit Gullivers reizen van Jonathan Swift. In 1996 kreeg Yahoo! een notering op de beurs. In 2007 telde het bedrijf ongeveer 13.000 werknemers. Op 1 februari 2008 werd bekend dat Microsoft een bod heeft uitgebracht op de onderneming van 44,6 miljard dollar. Dit bod is uiteindelijk afgeketst door de tegenwerking van het management van Yahoo (Bron,Wikipedia).

MSN zoekmachine
Je kan je site aanmelden op http://www.bing.com/docs/submit.aspx.

MSN werd in eerste instantie gezien als tegenhanger van het World Wide Web en werd daarom in 1995 geïntegreerd in Windows 95 als The Microsoft Network waar op een Explorer-achtige manier het netwerk kon worden doorzocht en op verschillende plaatsen informatie vandaan kon worden gehaald. Later toen het internet een groter succes had en dat overheerste begon MSN zich te richten op de manier hoe het het internet nog makkelijker kon maken. Het bood tussen 2000 en 2006 verschillende diensten:
  • MSN Hotmail, een gratis e-maildienst (opvolger is Windows Live Hotmail)
  • MSN Messenger, een gratis chatprogramma (opvolger is Windows Live Messenger)
  • MSN Explorer, een alternatieve webbrowser
  • MSN Search, een zoekmachine (opgevolgd door Live Search, daarna Bing)
Critici wezen erop dat de populariteit vooral te danken was aan de integratie van de portal en zoekmachine in Windows Internet Explorer. Bovendien waren critici bang dat Microsoft via MSN haar invloed probeerde te vergroten, om uiteindelijk een monopoliepositie te bereiken. Achteraf is dit Microsoft met MSN niet gelukt. MSN en zijn diensten verouderden. Kennelijk werd er na meerdere pogingen tot vernieuwing geen toekomst in MSN als internet-diensten portal gezien. Met de komst van het toen nieuwe besturingsysteem 'Windows Vista' introduceerde Microsoft het nieuwe platform 'Windows Live'. Het doel ervan was de weg op het internet te wijzen doormiddel van verschillende gratis diensten. Het heeft e-mail, 'instant messaging'-functie via Messenger, en webloggen met Spaces, contactlijsten, agenda en kalender, uploadbare foto's, online back-up, en mogelijkheden bestanden met contactpersonen te delen. Op de startpagina van MSN staan er in het hoofdmenu koppelingen naar de startpagina van Windows Live. Vroeger was MSN Messenger een dienst van MSN. Sinds Windows Live geïntroduceerd is, heet het programma Windows Live Messenger en valt het onder andere diensten binnen Windows Live. Dat geldt ook voor Hotmail (Bron, Wikipedia).
Er zijn geruchten dat Microsoft en Yahoo gaan samenwerken om de concurrentie met Google aan te gaan.

SEO optimalisatie
Je site aanmelden bij één van deze zoekmachines (MSN, YAHOO, GOOGLE), is niet voldoende om meer bezoekers naar je site te lokken. Je gaat een aantal regels in acht dienen te nemen zodanig dat je site een hoge PageRank krijgt en makkelijk vindbaar wordt voor potentiële lezers en klanten. We gebruiken hiervoor de SEO tools. Deze tools worden gebruikt om je website en webpagina's te optimaliseren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
1. Google Rank Checker: zoek de plaats van uw website in Google.be voor een bepaalde zoekterm
2. TDK-creator1: zelf in een oogwenk uw title, description en keywords genereren op basis van de tekst in uw pagina.
3. TDK-creator2: In een oogwenk title, description en keywords genereren op basis van de URL van uw pagina.
4. Google Suggest Checker: toon Google suggesties + aantal zoekresultaten voor een zoekterm.
5. Keyword Range Checker: het bereik van een keyword in een pagina.
6. Wie linkt er naar uw website?
7. Grafieken van uw Adsense rapporten
Ga hiervoor naar de website van SiteHosting en test ze gratis uit.

Natuurlijk dienen je webpagina's over voldoende paginainhoud te beschikken. Hier zijn een aantal tips voor het schrijven van een goed artikel:

*Schrijf een tekst met inhoud die liefst zo uniek mogelijk is.
*Check op spellingsfouten, opmaak en structuur van je tekst.
*Een artikel moet voeldoen aan een minimum lengte van 600 tekens.
*Gebruik voor elk artikel een korte inleiding om je pagina aan te kondigen.
*Zorg voor een mooie opmaan van uw website. Overzichtelijkheid is de boodschap.
*Controleer of uw website paginafouten vertoont (gebroken linken, foutieve html teskten, enz..)
*Zorg voor de juiste keywoords in je artikel.
*Gebruik afbeeldingen wat mooier oogt voor de lezer.
*Wees bondig.
*Gebuik bronvermeldingen en voeg bestanden toe.
*Perfectie oogt mooi maar éénmaal gepubliceerd, laat je artikel dan los. Hiermee bedoelen we dat het niet
  nodig is, het artikel oneindig te blijven optimaliseren. Je kan het bijvoorbeeld wel updaten als er extra
  informatie is bijgekomen.
*Wees zo formeel mogelijk en baseer je op de feiten.

Heb je een site die veel bezoekers trekt dan kan je er aan denken om met je site geld te verdienen door Ads te plaatsen. Je hoeft hiervoor je webiste niet vol te steken met Ads. Een aantal goed geplaatste advertentieblokken zorgen ervoor dat je site geld opbrengt. Op Hoeveel-zal-ik-in-totaal-verdienen-met google kan je nagaan hoeveel unieke bezoekers je dient te hebben vooralleer je geld begint te verdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten