woensdag, augustus 19, 2009

ActiFry FZ 7000 multicooker

De Actifry (Friteuse) is een geavanceerde technologie gepatenteerd revolutionair nieuw product waarmee u kunt genieten van traditionele, lekkere, zelfgemaakte chips, maar u kan tegelijkertijd gezond blijven en een goed gevoel hebben over wat je eet. Zowel op TV als in de pers wordt het besproken als een innovatief nieuw product.

De Actifry (Friteuse) kookt zonder smaakverlies en dit met slechts 1 eetlepel olie en slechts 3% vet.

Perfect gekookt chips met een knapperig krokant laagje en een pluizig midden en allemaal met slechts drie procent vetgehalte. Oh zo lekker en schuldgevoel vrij…

Eigenschappen*Capaciteit: 1 kg verse frieten
*Uitneembare kuip in aluminium met anti-aanbaklaag
*Heerlijke frieten klaar maken met slechts 1 lepeltje olie
*Automatische opening van de deksel
*Bijgesloten receptenboekje met 40 recepten (vis, vlees, groentes)
*Meegeleverd doseerlepeltje
*Timer
*1450 W
*Minder olie dus ook minder oliegeur
*Gemakkelijk schoon te maken : deksel en bakpan kunnen in de vaatwasser
*Ideaal voor meerdere recepten zoals groenten, vlees marinades, vis etc.
*Transparante deksel om gemakkelijk toezicht te houden
*Referentie: FZ 7000

Proef de veelzijdigheidMet de ActiFry bereid je in een handomdraai gezonde vlees, vis en groentegerechten. Denk aan worteltjes, aardappeltjes, groenteschotels, vis, kipschotels, inktvis, garnalen en kipnuggets. Van een overheerlijke ratatouille met courgette en paprika tot gebakken bloemkoolroosjes met rozijnen en kerrie en van kipstukjes met sperziebonen met ananas en grove mosterd tot garnalen met curry en kokos en op thaise wijze. Met de ActiFry zet je heel snel en gemakkelijk een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Bak een kilo goudgele patat
Allemaal willen we toch we toch die heerlijke, krokante frietjes zo vaak als we er maar trek in hebben? De ActiFry is de eerste en enige multicooker ter wereld die goudgele krokante frietjes bereidt zonder toevoeging van frituurvet en met behoud van de traditionele smaak. Voor verse frites heeft u slechts een lepel gezonde olie naar keuze nodig (Omega 3,6) en voor diepvriesfrites is zelfs helemaal geen olie nodig. U bakt voortaan makkelijk en veilig krokante friet tot 50% minder vet!

Waarom de ActiFry?
Gezond: krokante friet bereiden zonder frituur vet en tot 50% minder vet.

Multicooker: ideaal voor tal van heerlijke gezonde bereidingen; groente, vlees-, vis en fruitgerechten.

Praktisch; geen frituurlucht en makkelijk schoon te maken.
Merk
* Tefal
* SEB

Algemeen
* Deep Fat Fryer

Systeem
* Capaciteit: 1 kg verse frieten
* Uitneembare kuip in aluminium met anti-aanbaklaag
* Heerlijke frieten klaar maken met slechts 1 lepeltje olie
* Automatische opening van de deksel
* Bijgesloten receptenboekje met 40 recepten (vis, vlees, groentes)
* Meegeleverd doseerlepeltje
* Timer
* 1450 W
* Minder olie dus ook minder oliegeur
* Gemakkelijk schoon te maken : deksel en bakpan kunnen in de vaatwasser
* Ideaal voor meerdere recepten zoals groenten, vlees marinades, vis enz.
* Transparante deksel om gemakkelijk toezicht te houden

In de doos
* Actifry fryer
* receptenboek
* ActiFry olielepel

Gewicht
* doosgewicht 5 Kg

WerkingDe antibakpan wordt heet. De eetlepel olie zal door de hitte verdampen. De ingebouwde ventilator zorgt voor een constante hete luchtstroom in het toestel waardoor de ingrediënten zoals frieten knapperig worden. De zwenkarm zorgt ervoor dat de ingrediënten die in de ActiFrypan zitten, steeds in beweging zijn en langs alle kanten goed gebakken worden. Doe de ingrediënten erin + één lepel olie. Doe de klep dicht en zet de timer aan. Tussendoor kan je de klep openen en dan schakelt het apparaat zich weer uit. De timer geeft aan wanneer de tijd verstreken is en het gerecht klaar is. U kan een volledige film bekijken op youtube.

Commentaar
Met een eetlepelt olie kreeg je na 30 minuten een knapperige friet (voor 1 kg friet wordt 45 minuten gerekend). Je hebt natuurlijk niet de typische vetsmaak maar dat is logisch want in de Actifry friteuse gebruik je weinig vet.
Je kan de Actifry ook gebruiken voor aardappelschijfjes en aardappelbolletjes. Als je de diepvriesvariant gebruikt, dien je geen olie toe te voegen (zijn reeds voorgebakken). Je zet de Actifry friteuse 15 minuten aan en je hebt goudbruine aardappelschijfjes of aardappelbolletjes zonder dat je de pan in het oog hoeft te houden.
Snacks gaan ook goed in de Actifry. Frikadellen, in kleinere stukjes gesneden (leek mij handiger), bolden enorm op en na het uitschakelen van de Actifry werden ze normaal met een rimpelig velletje. De smaak was gewoon als een frikandel maar dan zonder de 'vette bek smaak'. Ook andere kleine snacks gaan prima in het apparaat. Behalve snacks zoals bitterballen en kroketten. Door de zachte korst van deze snacks slaat de zwenkarm van de Actifry deze kapot. Qua smaak van de snack vonden wij het vergeleken met de snacks zoals we het normaal maakten in de oven lekkerder. De tijd is ongeveer 20 in de Actifry. Dit lijkt lang maar in vergelijking met het voorverwarmen van de oven en het smelten van het frituurvet valt het mee.
Daarnaast kan je er ook groenten en vlees in bakken. De chipolata worstjes die ik er in heb gebakken waren goed van smaak. Je moet wel wat gaatjes in het vel prikken. Deze dien je niet met olie te bakken mits ze al vrij veel vetten bevatten. Groenten gaan ook goed in de Actifry. Behalve de harde groente zoals sperziebonen. Die blijven gewoon knoerthard in de Actifry. Het is verstandig de sperziebonen of voor te koken of uit blik of pot te nemen. Uit blik zijn ze natuurlijk al voorgekookt en zachter. De smaken zijn anders dan als je de producten proeft. Wij hadden het idee dat je meer de echte smaken proefde, de rauwe smaak.
Voor wie is de Actifry handig? Voor als je minder vet wilt eten, of gewoon na je werk geen zin hebt om lang in de keuken te staan en steeds moet blijven roeren en weer wat erbij moet doen. Handig als je dus van de magnetronmaaltijden af wilt, verse groente wil eten en eigenlijk toch niks hoeft te doen in de keuken. De Actifry is ook super handig voor mensen die altijd maar weer problemen hebben met de gebakken aardappeltjes. Gewoon er in en je hebt de perfecte aardappeltjes na 20 minuten.

Voordelen:
*Weinig vet, je kan de Actifry friteuse makkelijk schoonmaken.
*De onderdelen zijn makkelijk los te halen.
*Je krijgt er een receptenboekje bij.
*Het energieverbruik is drie keer lager (gemiddeld 70 Wh voor 100 g frieten in plaats van 204 Wh bij een klassieke frietketel).
*Geen voorverwarming, noch een thersmostaat.
*Geen frietgeur

Nadelen:*Voor 1 kg friet duurt het al snel 35/40 minuten.
*Worsten dienen in stukken gesneden te worden omdat de Actifry zwenkarm de ingrediënten in beweging houdt.
*Sommige klanten klagen dat het apparaat lawaaierig is.
*Het enige wat je er niet mee kan bereiden zijn kroketten en bitterballen (door de zachte korst).
Recepten
Recepten voor de actifry, kan u downloaden op Lakelandwebpagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten